Er den siste poteten tatt opp av jorda?

Sindre Johansen
02.okt.2019 21:00:08

Høstferien er kjent som potetferien og jeg tror at den siste poteten snart er tatt opp av jorda.

Hva betyr dette? De siste 20 årene har vi som er kjent som poteter blitt omfavnet av kunder som orakler. Vi kan litt av alt og kan svare på det meste, i dette tilfellet  innen IT. Til nå har det vært mulig å henge litt med på alt og være litt god på alt, men snart er den tid forbi.

Markedet raser av gårde og det dukker opp nye IT løsninger og muligheter hver uke. Som kunde er det umulig å ha oversikt selv i egen bransje. Du ser det sikkert på din arbeidsplass at ansatte blir mer og mer spesialisert.

Les også: Vipps er den ultimate digitaliseringstesten

Det at alle skal bli rådgivere har vi hørt i snart 20 år. Du må slutte å være konsulent og bli en rådgiver, hvis ikke blir du ikke relevant for dine kunder, ikke sant?

NEI, det er ikke sant!

Det å være en rådgiver i dag er tøft. Hvordan skal vi alle kunne være poteter fremover når det finnes et hav av muligheter og IT løsninger for alt mulig rart.

Jeg tror ikke alle skal bli rådgivere.

For deg som kunde så trenger du begge deler og kanskje flere deler. Både rådgiveren, konsulenten og prosjektledere. En person kan ikke alt - så enkelt er det.

Last ned E-boka "Digital hverdag med skybasert ERP"

Det handler til syvende og sist om å forstå egne behov og sette sammen et riktig team for å hjelpe deg og sørge for at du får det beste fra alle.

Du har den rådgivende selgeren som skal vite hva som finnes der ute. En med god oversikt.

Du har den rådgivende konsulenten som skal utfordre dere på nye tankemønstre når nye IT løsninger tas i bruk.

Du har konsulenten som skal sørge for at at alt blir riktig satt opp, at dine data kommer riktig inn og at dypt tekniske ting er på plass.

Du har en prosjektleder som skal sørge for at dialogen flyter og koordinerer de øvrige rollene.

Dette teamet samlet er din suksess. Det er finnes ikke en  person som kjører løpet alene. Den siste poteten er tatt opp av jorda. Nå handler det om å være gode på eget området og la andre være gode på sine.

Les også: Nisjehandel endrer butikkdriften

Høres det dyrt ut? Absolutt ikke. Du får litt av alt, det blir levert når det skal, til avtalt pris noe som har en større verdi for deg som kunde.

God høstferie og nyt nyplukkede småpoteter :-)

Kanskje du liker

disse historiene om Innsikt