Fra digital sinke til digital fanebærer

Jan-Elling Skaugerum
03.jan.2020 09:10:54

Når det går bra har vi ikke tid og når det går dårlig har vi ikke råd. Det sa Paul Chaffey om nordmenn og digitalisering under lanseringen av Visma sin årlige rapport Digital Index 2019.

Rapporten viser at norske virksomheters forretningsprosesser er 54% digitale. Digitaliseringsgraden beregnes ut fra 13 rutiner knyttet håndtering av regnskapsføring, reskontrohåndtering, fakturering, rutiner for purring og lønn. Norske virksomheter er altså 54% digitalisert når det gjelder disse arbeidsoppgavene.

«Vil du være med, så heng på» sa Per Aspelin i skuespillet om Putti Plutti Pott.

Og det er nettopp dét det vil handle om i årene fremover: å henge seg på den digitale utviklingen ved å innse at digitalisering, automatisering og digital samhandling med kunder og leverandører er det eneste riktige.

Last ned E-boka
"Digital hverdag med skybasert ERP".

Norske virksomheter må øke sin konkurransekraft. Ved å bli mer digitale tåler vi også mer konkurranse, flere muligheter åpnes opp for tjenesteutvikling og effektivisering.  Jeg ønsker ikke å være en djevelens advokat, men våger likevel å ta det berømte bladet fra munnen: Bruker din virksomhet løsninger som Micro80, PC-Systemer, DI-Systemer, Scenario, Mamut, Concorde, eller 90/00-tallets versjoner av Navison eller Axapta, er det bare å heve det hvite flagget. Disse systemene vil legge en demper på driften, om ikke nå, så ganske snart.

Les også: Forskjellen på et gammelt Windows ERP system og skybasert ERP

Vi må slutte å være digitale sinker. Vi må investere i fremtidsrettede skybaserte forretningssystemer som gjør det mulig for oss å modernisere tjenester og koble på nye. I disse forretningssystemene er bordet dekket for at alle løsninger skal snakke sammen uavhengig av hvilken systemleverandør det er snakk om.

Visma.net ERP er et eksempel på en moderne skybasert løsning, som transformerer deg fra en digital sinke til en digital fanebærer. Jeg sier ikke at det er en løsning som passer alle SMB-bedrifter i Norge, men det er jammen ikke langt unna.

Er du blant de som verken har tid eller råd? Tving deg selv til å stoppe opp et lite øyeblikk, sjekk din virksomhets digitaliseringsgrad, og bidra til et konkurransedyktig Norge.

Lykke til på skyreisen!

Kanskje du liker

disse historiene om Innsikt