Passer Visma.net for deg?

Ken Tofthagen
05.okt.2020 15:50:27

TL;DR:
Visma.net passer for deg som omsetter fra 20mill ++
Visma.net passer for større konsern-virksomhet.
Visma.net er perfect fit for bedrifter som er avhengig av logistikk eller driver butikk/e-handel.
Visma.net er god fit for de fleste bransjer.
Visma.net passer ikke for små AS-er, enkeltpersonforetak eller små gründerbedrifter

Det er enormt mye snakk om ERP-, og kjernesystemer om dagen, og generelt et virvar av ulike tjenester du må orientere deg om og bli kjent med når du skal putte bedriftens operasjoner i et nytt system.

Vi skal gjøre det så enkelt som mulig for deg, og fortelle hvem Visma.net passer for og hvorfor, men også hvem det ikke passer for.

En perfect fit for små og mellomstore bedrifter (SMB) som selger varer, og er logistikk-avhengig.
De neste tre til fem årene vil alle som kjøper og selger varer forholde seg til at kundene vil handle digitalt. Da er det viktig at bestillingene som kommer via de digitale flatene, automatisk sendes gjennom systemene, til de som står på lageret og plukker og pakker, og tilbake til bedriftens systemer – uten at det sitter folk imellom.

Altså er det, for selskaper som planlegger hurtig vekst, avgjørende å basere veksten på at det er systemene og ikke mennesker som administrerer ordrene.

Visma.net er det mest komplette ERP-systemet på markedet; en perfect fit for bedrifter som driver butikk og e-handel. Med et logistikksystem skreddersydd til dette markedet, blir det akkurat den motoren i midten som de fleste SMB-er søker etter i dag. 

Les også: Hardlife får full lager- og logistikkontroll med Visma-net ERP 

Men hva er en SMB i 2020? 
Tidligere var det antall ansatte som definerte hvor "stor" en bedrift var, men nå kan en virksomhet fint være kun sju-åtte ansatte og likevel omsette for 100 millioner.

For å prøve å sette et tall på hva som kjennetegner en SMB, anslår vi en omsetning omkring
20-30 millioner – og oppover. Selskapene Visma.net ERP retter seg mot har gjerne et større behov for å få automatisert oppgaver og vareflyt, og planlegger en betydelig vekst uten å ansette for mange.

Å regnes som en stor bedrift er altså ikke ensbetydende med å være mange ansatte; det betyr kanskje heller at man har vært smart med teknologien for å selge varene sine ut i mange kanaler. Og her har Visma.net ERP sin store styrke: for med teknologien som er tilgjengelig i dag, er mulighetene og funksjonene som tidligere var forbeholdt de aller største, tilgjengelig også for (mindre) vekst-selskaper.

Visma.net passer for de aller største selskapene.
På en annen side er Visma.net ERP en løsning laget for hele Norden, i tillegg til Nederland, og har full støtte for konsern-virksomhet. Mange av de store selskapene i Norge har avdelinger i alle disse landene, og Visma.net ERP benyttes allerede i dag av konsern som omsetter for flere hundre millioner. 

For mange av de store selskapene er Visma.net ERP motoren i midten – også for finans-delen. Dette er aktuelt for de som har avanserte behov; med operasjoner og ansatte i flere land, og de som driver internasjonalt kjøp og salg mellom selskapene.

For store selskaper (Fra 100 mill+) handler alt om flyten mellom systemene, enn om det ene systemet; altså hvordan de forskjellige systemene snakker sammen, og her har Visma.net ERP kanskje det beste grensesnittet mot tredjepartssystemer. For eksempel, om du har et omfattende CRM-system, eller du har et eget stort system som håndterer alle abonnementene dine, kan Visma.net ERP stå som hub-en i midten og sørge for at informasjon flyter på tvers av landegrenser.

Visma.net ERP er også et naturlig valg for større bedrifter som omsetter for seks, sju, åtte hundre millioner, ja kanskje flere milliarder.

Les også: Pexip om Visma.net

Liten verdi for de aller minste
Der Visma.net ikke kommer til sin rett er hos de minste selskapene, som gründerbedrifter, enkeltpersonforetak, små AS-er: altså de med enkle behov, som ikke er opptatt av at regnskapssystemet skal være kjernen i bedriften, men kun trenger at sjefen får sine månedlige regnskapsrapporter og fornøyd så lenge han ikke får kjeft av regnskapsføreren.

Det passer heller ikke til de selskapene som kun leverer én type tjeneste. For selv om man da vokser fra 10 til 30 millioner, er det ikke gitt at Visma.net ERP kan tilføre noe verdi hvis selskapet kun gjør mer av det samme som de har holdt på med før. Da vil andre, mindre systemer gjøre en mer enn god nok jobb.

New call-to-action