PetXL går All In: Lar systemene sørge for videre vekst!

20.apr.2021 08:13:53

Norges råeste dyrebutikk-kjede, PetXL tilbyr et av markedets beste og bredeste utvalg av utstyr og fôr til alle typer kjæledyr.

Den første PetXL-butikken åpnet i 2017, og i den forbindelse lanserte de også nettbutikk. Siden da har PetXL hatt en eksponensiell vekst, og sammen med det sammenfusjonerte selskapet Petworld, har de hatt en visjon om å åpne flere store varehus i Norge, og samtidig øke omsetningen på nettbutikkene vesentlig. 

For det nye PetXL skal være en one-stop-shop: store varehus med veterinær, hundefrisør, hundemassasje og basseng. Varehuskjeden kombineres med Norges største nettbutikker, med et like bredt utvalg og kundevennlig logistikk: Kundene skal kunne bestille varer frem til klokken 17.00 og få dem kjørt hjem samme dag. 

Les også: Ikke vær en WISMO-bedrift i møtet med netthandel

Skal de greie det, er PetXL helt avhengig av systemer til å håndtere veksten! 

PetXL rigger seg for en voldsom vekst de kommende årene, og det er svært viktig for oss med skalerbare systemer og meget høy grad av automatisering, sier CFO i PetXL, Carsten Storm.  

petxl_2

For tidligere har PetXL sittet med flere forskjellige systemer som ikke snakket sammen: Med Tripletex på regnskap og Extenda Retail på kassene i de fysiske butikkene, hadde de et løst kassesystem og ikke noe lagerhåndteringssystem. 

Og siden PetXL kommer fra å ha butikkdrift i hovedfokus, og nå vil satse stort på e-handel - med pågående byggingen av et nytt enormt varelager - må alt nå smeltes sammen.

I overgangen til skybaserte Visma.net vil de nå få alt på plass: Et skikkelig kasse- og lagersystem som er koblet opp mot nettbutikken betyr flyt mellom lager, butikk, innkjøp, automatiske innkjøp, og selvfølgelig e-handel. På den måten vil fysiske butikker sømløst kobles opp til e-handelen, uten behov for menneskelig, manuell punching, og PetXL kan fortsette å strekke seg mot å være råest på leveranser av dyremat og -utstyr.

Les også: Skredderen Frislid går All In på e-handel

For når målet er å bli den største dyrebutikken både på nett og fysiske butikker, og med forventningsfulle og kravstore kunder, har selskapet måttet tenke annerledes for å holde på, og fortsette veksten. 

Derfor har PetXL nå gjort en gigant-investering i systemer, fordi de har skjønt at det er systemene som skal bære veksten videre: at alt som kan automatiseres skal automatiseres, slik at de kan bruke tiden sin på det de er best på: “Dyr og alt som har med dyr å gjøre”.  

Visma.net svarer ut våre behov på en god måte og Cloud Connection er en trygg og god samarbeidspartner som er oppriktig opptatt av vår suksess. Vi gleder oss til reisen, avslutter Storm. 

New call-to-action

Kanskje du liker

disse historiene om Kundehistorier