Slik styrer prosjektleder Amanda arbeidshverdagen

Benedicte Imsland
21.okt.2020 10:21:04

Se video med Amanda lenger ned i saken.

- I prosjekter kan man ofte føle på at det er brukt mye tid, uten helt å vite hva den har gått til. Med Visma.net Project Management ser du alltid hva du, og de andre på teamet ditt, faktisk har brukt tiden på, sier prosjektleder Amanda Bunes i Cloud Connection.  

Visma.net Project Management er et enkelt, skybasert prosjektstyringsverktøy som samler innsikt i alle timer, ressurser og innkommende/utgående fakturaer i et prosjekt – på ett sted. Det gjør at prosjektledere lik Amanda til enhver tid vet hva de ansatte bruker dagene til, hvor timene blir av og om det eventuelt blir brukt mer enn det som opprinnelig var estimert i tilbudet.

- Jeg bruker PM til å følge med på hva konsulentene fører av timer; om det er interntid, prosjekter, eller om det er løpende konsulentarbeid, noe som gjør at jeg hele tiden har innblikk i vår faktureringsgrad og hva vi kan forvente hver eneste måned, sier Amanda.

Her er det mye lærdom å hente, kan Amanda fortelle; ved kontinuerlig å kunne hente ut rapporter og sammenligne estimert tidsbruk på hvert prosjekt, opp mot timer registrert i PM, er det er lett å se om man har priset seg feil, og å gjøre justeringer på tilbudene.  

PRØV GRATIS I 30 DAGER

 - Dette er noe av det beste med PM: Siden vi alltid prøver å jobbe på fastpris, kan konsulentene hele tiden se hvor mye tid de har brukt, og hvor mye de har til rådighet direkte i PM. Da ser vi også hvordan vi ligger an for å nå månedsbudsjettet, det er veldig motiverende å kunne se "målstreken"!

Les også: Q&A med View Software AS om valget av Visma.net PM

Når Amanda får inn nye prosjekter er det første hun gjør å opprette det i PM. Herfra har hun ferdig opprettede maler hvor alle "standard"-fasene i et prosjekt allerede er satt opp, slik at hun ikke trenger å starte fra scratch hver gang. Deretter lager hun faktureringsplan som allerede er avklart med kunden, og det hele tar henne ti minutter til ett kvarter.


PRØV GRATIS I 30 DAGER

- Det er så enkelt: jeg setter opp en tidsbestemt faktureringsplan i ready, set, go-stil (selskapets tre faser i kundereiser og prosjekter) og derfra går alt automatisk, sier Amanda og fortsetter:   

- Det beste er egentlig at vi kan se alle eventuelle feil i integrasjonen mellom PM og økonomisystemet Visma.net Financials i loggen, noe som betyr at vi slipper å kontakte support!

Amanda kan fortelle at Cloud Connection, etter en rekke tilbakemeldinger, ser en stor verdi av Project Management-modulen hos IT-, og konsulentbransjen, men at det også passer godt for selskaper som driver med kreativ produksjon. 

Les også: Passer Visma.net for deg? 

- Egentlig alle som jobber med tidsavgrensede prosjekter, eller i team, der du har fastpris ut mot kunde, og gjerne med flere leveranser innad i prosjektet, legger hun til.  

- For å summere opp er Visma.net Project Management et fantastisk verktøy for meg som prosjektleder: Det gir ro i sjela til en skikkelig kontrollfreak!

Slik benytter Move AS Visma.net Project Management: