Sky vs. On Premise Server = samme greie, ny innpakning?

Sindre Johansen
25.jan.2018 06:01:00

Skytjenester er på vei til å bli den nye normalen - selv for de med avanserte behov innenfor finans og logistikk.
Tidligere år har vi sett et stup i den tradisjonelle forretningsmodellen for kjøp og vedlikehold av systemer, og flere leverandører forsøkte å skru systemene sine over på leie. De fleste ble gjennomskuet av kundene, ettersom det i bunn og grunn var den samme gamle programvaren pakket inn i ny betalingsmodell: Samme innhold, ny innpakning.

Hvorfor stuper den tradisjonelle modellen?

Noe av årsaken til at bedrifter må snu seg rundt og bytte systemer er måten det offentlige håndterer digitalisering, noe som regelmessig krever store endringer i gammel programvare.

LES OGSÅ: Bli kjent med Visma.net Logistics: Et økonomisystem med lagerstyring i skyen

I 2017 så vi for eksempel hva en fundamental endring i merverdiavgiften førte til. Dette har vært en gullgruve for leverandører av tradisjonelle systemer og programvarer som brått måtte oppgraderes med ny merverdiavgift. For kundene har det derimot medført store kostnader, og i mange tilfeller skapt problemer. Endringen i merverdiavgiften har ingen forretningsmessig verdi, men du må jo følge loven.

Hva er skybasert ERP? Last ned ebok

Dette er bare starten på digitaliseringen i det offentlige, og kravene fremover blir bare høyere og tøffere. Ingen liker å bruke penger på konsulenter som må oppgradere en gammel programvare: Dette er arbeid som kun gjøres for å tilpasse programvaren dagens krav, samtidig som man blir sittende med all risiko med tanke på nedetid og problemer i etterkant. Skytjenester er laget for å imøtekomme endringene digitaliseringen krever på en elegant og smidig måte, uten ekstra kostnad eller risiko for deg som eier.

Vil du forstå mer om skiftet vi snakker om? Se denne videoen på engelsk fra McKinsey.

LES OGSÅ: Hva er ERP, egentlig?

På tide med oppgradering

Etter finanskrisen i 2010 ble det gjort investeringer i servere, eller outsourcing av IT-drift. Tiden er inne for nok en gang å oppgradere denne serverparken. Dersom en del av din forretning ikke består av å tjene penger på IT-drift, hvorfor skal da denne oppgraderingen være den største kostnaden i ditt IT-budsjett? 

Årets mål bør være å flytte dine logistikk- og økonomisystemer ut i skyen i Visma.net.

Skytjenester gir direkte verdi i form av at du betaler for det du bruker. I tillegg vil du få en tjeneste som gir en direkte korrelasjon til din business, du trenger verken servere eller dyre oppgradering. Du kjøper de skytjenestene som gir deg det beste grunnlaget for å drive din forretning. I tillegg bruker du ressurser på at alle tjenestene snakker sammen digitalt i sanntid. Du får faktisk verdi for penger brukt.

Logistikksystem mot økonomis

Kanskje du liker

disse historiene om Digitalisering