Utforsk 
Start din reise i skyen

En Skyhistorie 

Det starter på Karenslyst Allè hos Visma i 2013 med et lite Visma.net ERP team. Vi har fått èn oppgave: Å spre det glade budskap om skytjenestenes inntog og den raske utviklingen som følge av digitale fremskritt ut til de 35 partnerne i Visma Norge. 

En oppgave vi mislykkes totalt med.

Det var flere utfordringer vi møtte ute hos partnerne. Det er èn ting er å kommunisere en ny måte å levere på, men de nye skytjenestene snudde opp-ned på den tradisjonelle forretningsmodellen.  Pengene som skulle deles mellom Visma og partner var totalt endret. Det betydde færre inntekter til partneren, og mer til Visma. På toppen av dette var 10-20% av medarbeiderne i partnerkanalen ansatt for å installere og oppgradere servere. Disse menneskene ville jo i værste fall miste jobben ved å snu seg mot skytjenester. Selvsagt var dette vanskelig og uaktuelt for mange av partnerne. 

Tilbake på Karenslyst Allè sitter en frelst gjeng og ser de gyllende mulighetene ingen tør kaste seg på: Visma sitter med en sjanse til å ta et marked ingen andre kan levere på:
Et tilnærmet komplett ERP system i skyen. 

Visma.net ERP var en fantastisk løsning som både jeg og teamet kjente inn og ut. Vi forsto raskt at dersom vi virkelig skulle ta dette ut i markedet, så måtte vi gjøre det på egenhånd. Med et fantastisk nettverk rundt oss, hadde vi de beste forutsetningene for å samle kunnskapsrike hoder innen Visma.net ERP. Vi kontaktet og samlet mennesker vi ønsker å jobbe med, fortalte de om hvilke muligheter som lå foran oss - og da var det gjort.

"The Cloud Connection Way"

For å levere skytjenester kreves det at partneren må bygge om organisasjonen til og kun tenke tjenesteleveranse. Dette er tøft. Det krever dynamikk hos partneren, og det krever en kultur som ikke er redd for endring. "Sky-reisen" går i et enormt tempo og den eneste måten å henge med i svingene på er å foreta evalueringer og endringer fortløpende. Det gjelder i tjenestene, det gjelder i leveransen, og det gjelder i tankegangen. 

Det betyr at interne modeller må være rettet mot team-arbeid og at alle skal jobbe på tvers og bistå i leveranser. Vi kaller det The Cloud Connection Way internt og den evalueres fortløpende.

Vi har ikke sett oss tilbake

Siden oppstarten 1. August 2016 har vi ikke sett oss tilbake.

I skrivende stund er vi på vei til å levere for vår 50. kunde på Visma.net ERP. Det er flest av alle partnerne i Visma.

Nå har vi kommet veldig langt, hjulene går rundt og kulturen begynner å sette seg. Nye prosjekter sparkes i gang, og det banes vei for etablering av enda en ny løsning. Vi jobber i skrivende stund med å etablere "Cloud Central". En egen integrasjons-plattform som vil sørge for at virksomheter kan binde sammen sine eksterne systemer sømløst med Visma.net ERP. Denne løsningen vil lanseres innen svært kort tid, gi uendelige muligheter for våre kunder og sikre Cloud Connection´ vekst lang tid fremover.  Dette vil virkelig sette digitalisering ut i praksis. 

Grunnsteinene på bunnen av en fantastisk reise er lagt. Cloud Connection skal være det beste kompetanse huset på Visma.net ERP og omkringliggende tjenester i Norge. 

Vi skal være i front og fortsette å tilpasse oss slik at vi alltid er relevante. 

- Sindre Chr. Johansen

1V8A0232.jpg

Cloud Connection skal ligge i front, og fortsette å tilpasse oss slik at vi alltid er relevante.

- Sindre Chr. Johansen, Cloud Connection