W.B. Samson om Visma.net ERP:  - Mange ville ikke selge oss systemet

Benedicte Imsland
Nov 6, 2018 11:52:51 AM

At prosessen med å bytte forretningssystem kan ta lang tid vet hvertfall W.B. Samson alt om. Tilbake til 2016 startet arbeidet med å finne rett system for bakerikjeden, hvor valget tilslutt falt på Visma.net Financials. Når valget var tatt skulle en tro at forhandlere av Visma.net ERP sto i kø for å levere, men det var ikke tilfellet. Vi har snakket med Heidi i W.B. Samson om deres erfaringer med Visma.net ERP.

- Veldig mange forhandlere ville ikke selge meg Visma.net ERP. Systemet baseres seg på en prismodell som gjør det vanskelig for dem å tjene penger med sin nåværende forretningsmodell. Jeg var fast bestemt på at Visma.net ERP var det rette systemet å bruke, men følte at det ikke fantes noen ekte Visma.net forhandler. Så kom jeg i snakk med Sindre i Cloud Connection.

SE VIDEO: Elefanten i rommet hos en Visma Forhandler

- Vi ønsket oss et moderne, skybasert datasystem av den enkle grunn at så lenge du har tilgang til internett så har du tilgang til systemet. I tillegg er Visma.net ERP helt åpent for integrasjoner med andre systemer. Det gjorde at vi kunne koble Visma.net ERP sammen med våre nåværende systemer for butikkdata, logistikk og lønn.

Hva koster et skybasert logistikksystem? Se åpent tilbud

Nye muligheter for effektivisering dukker opp

W.B. Samson hadde brukt et gammelt system kalt Løsning1, og gikk offisielt over til Visma.net ERP 1. mars. Heidi beskriver overgangen som stor, men at de nå klarer å utnytte og se flere muligheter etterhvert som de blir trygge i systemet. Blant annet vil de fremover automatisere purringer, som idag sendes ut manuelt hver 14. dag. Med Visma.net ERP vil W.B. Samson kunne sende purring automatisk 5 dager etter forfall og styrke sin likviditet. 

Noen funksjoner savner likevel W.B. Samson 

- Jeg skulle ønsker det var mulig å benytte ressurs EHF faktura (Elektronisk HandelsFormat adm red.) med direkte kobling til personer. Vi driver flere virksomheter som har samme leverandører ved innkjøp av f.eks. emballasje. I dag må vi manuelt legge inn hvem virksomhet som skal ha hvilke fakturaer. Jeg vet at dette er en funksjon som kommer fortløpende, og det er en trygghet å ha et så stort selskap som Visma i ryggen.

LES OGSÅ: Kjersti gir skyhøy kundeleveranse

- Vi er veldig fornøyd med Cloud Connection, og spesielt Kjersti, som har vært vår kundeansvarlig. Hun har vært villig til å følge opp alle våre henvendelser og er alltid på hugget.

Dette er W.B. Samson: 
En bakeri kjede etablert først i 1871. Drifter i dag 24 filialer, flere virksomheter og sysselsetter over 300 ansatte. Driftsinntektene i 2017 var på over 170 mk. 

Kanskje du liker

disse historiene om Varehandel