Hopp til hovedinnhold

eMarketeer - Legge til alternativ tekst for bilder i nyhetsbrev

Jeg ønsker å legge inn alternativ tekst for bildene i mitt nyhetsbrev
 

Alternativ tekst er en beskrivende tekst som overfører betydningen og konteksten til et visuelt digitalt element, for eksempel på en nettside eller i en e-post. En alternativ tekst for et bilde gjør det eksempelvis enklere for mottaker å forstå hva som er fremtilt dersom bildet ikke lastes/vises riktig. Her får du en trinnvis guide til hvordan du legger inn alternativ tekst for et bilde. 

1. Inkluder ønsket bilde på vanlig måte i nyhetsbrevet. 
2. Aktiver utviklermodus i verktøymenyen helt på venstre side (du må ha utvikler-rolle i eMarketeer for å aktivere denne funksjonen), og velg "Tree View /Trevisning" fra listen under.3. I trevisningen skal du finne den innholdsblokken som inneholder det aktuelle bildet. Scroll nedover til du finner den innholdsblokken hvor bildet ligger. TIPS: Noter navnet på innholdsblokken før du går til trevisningen, da er det enklere å finne riktig blokk når du kommer hit. I eksempelet under, heter innholdsblokken hvor bildet ligger, "1 Column: Image Full Width" (1). I denne blokken finner jeg og dobbelklikker på bildeikonet (2) for å få frem redigeringspanelet på høyre side. I dette panelet finner du "Attributter", og her kan du skrive inn alt="din alt-tekst" (3). 
4. Når du har angitt ønsket alternativ tekst, klikker du på Sidevisning (i verktøymenyen på venstre side) for å komme tilbake til vanlig redigering av nyhetsbrevet. 

Spørsmål? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg!