Hopp til hovedinnhold

eMarketeer - Send en påminnelse og utelat personer

Jeg har sendt ut en invitasjon til en liste med kontakter med mulighet til å fylle ut et skjema eller besvare en undersøkelse, og vil sende en påminnelse til de som ikke enda har svart.

Først og fremst: Vi anbefaler ikke at man sender ut akkurat samme e-post på nytt til mottakere som f.eks ikke åpnet den første utsendelsen. Det kan være lurt å kopiere sin første utsendelse slik at man får endret litt på innholdet og emnefeltet til å inneholde noe med f.eks "Påminnelse". Kopierer man e-posten vil man også få korrekte rapporter å se på - her kan det bli litt uoversiktlig om man sender samme e-post flere ganger.
 

For å sende en påminnelse til kontaktene som ikke enda har svart blir du nødt til å legge til kontaktene i mottakerlisten, men utelukke de som allerede har svart, slik: 

Opprett oppfølgingseposten med lenke til skjemaet du ønsker at de skal fylle ut, og gjør deg klar til å sende. Du kan velge om du ønsker å sende påminnelsen med en gang, eller planlegge utsendelsen til en annen dag eller tidspunkt. 

1.Legg først til akkurat samme mottakere fra forrige utsendelse til din nye utsendelse.

Det første man gjør er å velge at man skal sende til de samme mottakerne som fikk forrige utsendelse. Det har ingen betydning om det er en liste i eMarketeer, utvalg i SuperOffice eller excel-liste - det viktigste er at man får lagt til akkurat de samme mottakerne som sist. Har man ikke et av disse elementene liggende kan man også benytte "Valg/Selection" som mottakerkriterium:Og deretter velge alle personer som ble sendt til første runde. Steg 2 i bildet nedenfor vil være e-posten du først sendte ut og steg 3 sier at alle personer som har fått tilsendt e-posten skal velges:2. Når man har fått frem korrekte mottakere i bildet nedenfor, skal man velge å legge til en ny gruppe med mottakere:
3.Benytt igjen "Valg/Selection" og denne gang skal hendelsen være at en person har fylt ut og sendt inn påmeldingsskjema.


(Dersom du heller f.eks ønsker å blokkere personer som har åpnet e-posten, velger man heller [E-post] i andre steg ovenfor og deretter 'Åpnet e-post' i tredje steg.)4. Før man fortsetter i prosessen med å sende ut sin e-post #2 må man huske på å blokkere de som har sendt inn påmeldingsskjemaet: Nå skal vi blokkere dette utvalget.Mottakerlisten består nå av de originale mottakerne, og de som har sendt inn påmedingsskjemaet. Ettersom at vi ikke ønsker å sende en påminnelse til de som allerede har sendt inn påmeldingsskjemaet, blir vi nødt til å blokkere disse fra utsendelsene. 

Utvalget som vi nå har opprettet er dynamisk, slik at dersom du har valgt å planlegge utsendelsen til et senere tidspunkt vil utvalget oppdateres ved neste utsendelse, og dermed ikke inkludere personer som har sendt inn påmeldingsskjemaet i mellomtiden.