Sindre

"Vi skal være i front og fortsette å tilpasse oss slik at vi alltid er relevante."

- Sindre Chr. Johansen

Vår skyhistorie

Året var 2013. Det hele startet hos Visma i Karenslyst Allé, da et lite ERP-team fikk én oppgave: Å spre det glade budskap om skytjenester og spennende digitale fremskritt til Visma Norges 35 partnerne.

Den oppgaven mislyktes vi totalt med.

Vi møtte straks på flere utfordringer hos partnerne: Å kommunisere en ny måte å levere på er én ting, men at inntoget av de nye skytjenestene snudde opp-ned på den tradisjonelle forretningsmodellen til Visma Partnere, var en helt annen kopp med te.

Pengene som skulle deles mellom Visma og partnerne ble dessuten totalt endret: det betød færre inntekter til partnerne, og mer til Visma. På toppen av dette var 10-20% av medarbeiderne i partnerkanalen ansatt nettopp for å installere og oppgradere servere. Altså ville mange i verste fall miste jobben hvis selskapet snudde seg mot skytjenester. Et vanskelig valg for noen partnere, uaktuelt for mange.

Tilbake på Karenlyst Allè sitter en frelst gjeng foran de gylne mulighetene ingen tør å kaste seg på. Vi innser denne dagen at Visma sitter på en sjanse til å ta et marked ingen andre kan leve på: Et tilnærmet komplett ERP-system i skyen.

Visma.net ERP var en fantastisk løsning som vi kjente inn og ut, og vi forstod raskt at dersom vi skulle ta dette ut i markedet, måtte vi gjøre det på egenhånd. Gjennom vårt fantastiske nettverk samlet vi de mest kunnskapsrike hodene innen Visma.net ERP, fortalte dem om mulighetene som lå foran oss - og da var det gjort.

"The Cloud Connection Way"

Å levere skytjenester krever at partneren må bygge om organisasjonen til kun å tenke tjenesteleveranse. Det er tøft: Det krever dynamikk hos partneren, og det krever en kultur som ikke er redd for endring.

"Skyreisen" går i et enormt tempo og den eneste måten å henge med i svingene er å foreta evalueringer og endringer fortløpende: det gjelder i tjenestene, det gjelder i leveransen, og det gjelder i tankegangen.

Det betyr at interne modeller må være rettet mot teamarbeid og at alle skal jobbe på tvers og bistå i leveranser. Vi kaller det "The Cloud Connection Way" internt hos oss – og den evalueres fortløpende.

Siden oppstarten 1. August 2016 har vi ikke sett oss tilbake, og vi har kommet veldig langt; hjulene går rundt og kulturen begynner å sette seg. Sammen med innovative og fremovertenkende selskaper fortsetter vi å sette digitalisering ut i praksis.

Cloud Connection skal fortsette å ha den beste kompetansen på både Visma.Net ERP og omkringliggende tjenester i Norge: Sånn sørger vi for at grunnsteinene for en fantastisk reise er lagt.

Snakk med oss