Hopp til hovedinnhold
Bilde av innsiden på en databrikke

Har du gått inn i 2020 på eldgamle Windows ERP-systemer eller tar du steget ut i skyen?

For alle oss som har holdt på med kun skyabsert ERP i mange år har det vært et bra tilsig den siste tiden av folk som ønsker å gå i skyen, men de store massene har latt vente på seg.

Våren 2019 skjedde det plutselig noe, forespørslene økte vesentlig og det var en helt annen dynamikk i det som kom inn. Det var ikke lenger snakk om å bytte ut de eldgamle Windows-systemene med skybasert ERP, men hva kan dette gjøre for meg og min bedrift fremover?

De siste 3 årene har vi måtte vise Visma.net ERP og de fleste demoer har vært å vise selve systemet. i 2019 så har nesten alle demoer og diskusjoner gått ut på hvordan kan jeg få det optimale ut av de komponentene jeg har i min bedrift.

Hva betyr dette?

Du har gjerne en e-handelsløsning, noen selgere på veien, kanskje en kasse, mye reising og utlegg, mange små transaksjoner, handler med valuta og kanskje et lager osv. Alt dette må henge sammen og snakke sammen for at du skal kunne fokusere på det du er best på - å drive din business. Samtalene handler nå om hvordan få til den optimale flyten mellom alt du har og muligheten til å bytte ut enkeltkomponenter uten å måtte endre ERP-system. Det er her den store forskjellen i forhold til de eldgamle Windows systemene ligger. De skybaserte er laget for å kunne ha en optimal flyt mellom mange systemer og er ikke laget for å være en mastodont som lever sitt eget liv.

Selv om jeg personlig mente at dette burde vært i alle bedrifters mindset i 2016 så er det markedet som bestemmer når og i hvilket tempo slike endringer skjer.

Det spennende for oss er at vi hadde dette i vårt mindset i 2016 og har bygget integrasjoner som skal støtte oppunder nettopp den reisen fra eldgamle Windows systemer til skybasert.

Kult å endelig se at dette skiftet har giret om og at dere også skjønner at det å gå inn i 2020 med gammel teknologi ikke kommer til å løfte dere de neste 10 årene