Hopp til hovedinnhold
illustrasjon SaaS

Hva er SaaS?

Saas-løsninger – Software as a Service (SaaS), eller programvare som en tjeneste, er en modell for levering av programvare hvor applikasjoner ligger på eksterne servere og gjøres tilgjengelig for brukere over internett. Dette er en betydelig endring fra den tradisjonelle modellen hvor programvare må installeres og kjøres på brukerens egen datamaskin eller server. I stedet for å kjøpe programvaren, abonnerer brukere på en SaaS-tjeneste, vanligvis mot en månedlig eller årlig kostnad.

Fakta om SaaS

Tilgjengelighet: SaaS-tjenesten er tilgjengelige fra enhver internett-tilkoblet enhet, som gir brukere muligheten til å få tilgang til programvare og data fra hvor som helst.

Skalerbarhet: SaaS-modellen legger til rette for lett skalering av bruk og funksjoner, noe som gjør det enkelt for bedrifter å tilpasse bruken etter behov.

Automatiske oppdateringer: Ved å bruke en SaaS-løsning får brukerne fordel av automatiske oppdateringer. Dette betyr at programvaren alltid er oppdatert med de nyeste funksjonene og sikkerhetsoppdateringene.

Reduserte kostnader: SaaS kan redusere kostnadene knyttet til kjøp og vedlikehold av IT-infrastruktur, siden programvaren kjøres på leverandørens servere.

Fordeler med SaaS-tjeneste

  • Kostnadseffektivitet: SaaS eliminerer behovet for store, forhåndsbetalte lisensavgifter og tilbyr i stedet en abonnementsbasert modell som kan være mer budsjettvennlig.
  • Ingen installasjon nødvendig: Siden programvaren kjøres på leverandørens servere, er det ikke nødvendig med noen installasjon på brukerens side, noe som sparer tid og IT-ressurser.
  • Fleksibel tilgang: Du får tilgang til SaaS-applikasjoner fra hvor som helst, noe som er ideelt for fjernarbeid og for bedrifter med flere lokasjoner.
  • Automatiske sikkerhetsoppdateringer: Sikkerheten oppdateres kontinuerlig av leverandøren, noe som reduserer byrden for interne IT-avdelinger.
  • Enklere samarbeid: SaaS-løsninger fremmer samarbeid ved å tilby sentraliserte plattformer der flere brukere kan jobbe sammen, uavhengig av deres geografiske plassering.
  • Rask implementering: SaaS-løsninger kan rulles ut mye raskere enn tradisjonell programvare, siden det ikke kreves noen installasjon eller tilpasset konfigurasjon.
  • Kontinuerlig forbedring: SaaS-leverandører oppdaterer kontinuerlig sine produkter, noe som sikrer at brukerne alltid har tilgang til de nyeste og mest effektive verktøyene.
  • Tilpassede løsninger: Mange SaaS-produkter tilbyr høy grad av tilpasning, slik at de kan møte spesifikke behov i ulike bedrifter.

Når passer en SaaS-løsning?

SaaS gir deg friheten til å bytte løsning når den nåværende løsningen ikke passer for bedriften din lenger. Samlet sett tilbyr SaaS en moderne, fleksibel og kostnadseffektiv løsning for programvarebehov i en rekke forskjellige virksomheter. SaaS-modellen gir en rekke fordeler som kan hjelpe alt fra små oppstartsbedrifter til store virksomheter med å forbedre driften, øke produktiviteten og redusere kostnadene.