Q&A med Cloud Trainee: Et første steg inn i arbeidslivet

Ine Bakke Hognestad
16.nov.2021 08:37:28

Å komme inn i arbeidslivet føltes litt skummelt og overveldende, samtidig som det var utrolig spennende!

Av nettopp den grunn føltes det veldig trygt å starte som trainee, fordi jeg får jobbe sammen med andre som også er nye i arbeidslivet.

Å være trainee føles litt som å fortsette på skolebenken; jeg tilegner meg mye faglig kunnskap, samtidig som jeg får være med på reelle caser i praksis. Det er en veldig fin kombinasjon - med bratt læringskurve - som vil være nyttig for å gi meg de riktige verktøyene til å jobbe med egne prosjekter i fremtiden.

Hva har du jobbet med og hva har du lært?
Kombinasjonen av faglig innhold på trainee-programmet er varierende. Vi blir sertifisert i Visma.net ERP, samtidig som vi har vært gjennom presentasjonsteknikker, prosjektledelse, skrive- og kommunikasjonskurs, og Linkedin workshop.

Sertifiseringene består av kursing med påfølgende gruppeoppgaver. Vi får også tildelt case som skal presenteres i grupper. Personlig har dette vært både ut av komfortsonen og utrolig lærerikt for min del, og desto enda bedre mestringsfølelse.

Kombinasjonen av faglig innhold har sørget for en bratt læringskurve og vil gjøre meg mer rustet for arbeidsoppgavene mine som kommer etter endt trainee-program.

Utforsk våre karrieresider!

Hva vil trainee-programmet bety for din fremtidig karriere? 
Å starte som trainee har definitivt sørget for at jeg har vokst både faglig og personlig, og vil være nyttig for min fremtidige karriere. Variasjonen av arbeidsmetodene og -oppgavene gjør at jeg alltid føler meg utfordret, men samtidig kjenner på mestringsfølelsen.

I tillegg til å øke kompetansen faglig er det en stor fordel at vi som traineer får et så stort nettverk på tvers av partnerne. Dette er gull verdt å ta med seg videre. I tillegg til å være med på trainee-programmet til Visma, er det utrolig kult å være en del av gjengen i Cloud Connection: en gjeng som våger å satse og å ta et steg foran i bransjen, som uten tvil vil utvikle meg personlig, og være positivt for videre karriere.

Hvilke erfaringer/tanker sitter du med i dag? 
Som nyutdannet og ny i arbeidslivet var jeg utrolig spent og nervøs for hva arbeidslivet hadde å by på. Å prestere for noen andre enn meg selv, så jeg på som en stor overgang. Hvilke krav og forventninger som skulle bli stilt av arbeidsgiver gjorde meg til tider nervøs og stresset. På tross av dette, har trainee-programmet gjort det lettere å være nyutdannet og nyansatt.

Etter tre måneder i arbeidslivet har jeg innsett at alt kan læres, og i tillegg er det ingen som kan alt - derfor har vi gode kolleger som vi kan sparre med og dele kompetanse med. Det er ingen skam å spørre om hjelp; det er eneste måten å lære på. Som en kollega sa til meg “jeg blir sur hvis du ikke spør”. 

Hva har tiden i Cloud Connection betydd for deg personlig?
Siden jeg startet i Cloud Connection for tre måneder siden har jeg utviklet meg mye personlig. Jeg er utrolig glad for å ha blitt en del av denne sosiale og imøtekommende gjengen. Siden det ikke er så mange ansatte, og dermed ikke så mange å forholde seg til, er det lett å bli kjent med alle.

Til tross for at jeg er nyutdannet og nyansatt føler jeg meg sett, og det er alltid rom for å komme med innspill. Dette har gjort at overgangen fra student til arbeidslivet ikke ble like skummel som først antatt.   

Hva vil du si til andre vurderer å søke på trainee-stilling? 
Det er ikke noe å lure på: Dette er en unik mulighet for å få jobbe sammen med andre traineer på tvers av partnerne. Som trainee får du være med på et strukturert opplegg med Visma hvor du lærer litt alt, og får innblikk i hvordan det er å jobbe med mye forskjellig.

Samtidig som du har trainee-opplegget, får du være med på relevante caser i Cloud Connection. Dette gjør at du får mye faglig påfyll, samtidig som du får se hvordan det faktisk fungerer i praksis.

Noe av det beste med å jobbe i Cloud Connection er at du får jobbe med det du selv synes er interessant og spennende. Derfor er en stilling som trainee den perfekte mulighet til å finne ut hvilke områder som interesserer deg.

//Ine
Nyutdannet siviløkonom med fordypning i endringsledelse.

Send oss en søknad! 

Kanskje du liker

disse historiene om Karriere