Windows ERP er litt som gamle fotballspillere fra 1996

Sindre Johansen
17.mar.2021 11:47:52

Jeg sitter ved middagsbordet og har fotball-quiz med sønnen min. Jeg som er 46 år tar frem mine gode gamle fotballkunnskaper og minsten på 8 roper ut: "Slutt å snakke om gamle spillere fra 1996!!"

Det går raskt opp for meg at jeg er veldig gammel i hans øyne.

Veldig passende var det da at jeg bare noen timer tidligere hadde snakket med en potensiell kunde som hadde brukt Visma Business som sitt kjernesystem siden 1996. Samtalen dreide seg videre om hvor utgått dette systemet er, og hvordan 2021-hverdagen ser ut i et moderne kjernesystem.

For hvis jeg er utgått på dato nå, så er i hvert fall systemene som ble bygget på 90-tallet utdatert i dag.

Les også: Så mye kan du spare på å flytte fra Visma Business

Det er ikke få heller som fortsatt kjører disse systemene, og det spiller ingen rolle om det heter Visma Business, Microsoft NAV/AX, Uni Micro eller Mamut; Ser vi på den enormt hurtige samfunnsutviklingen vi har hatt, var det selvfølgelig umulig å lage et system den gangen som kunne tenke på hvordan det skulle se ut i 2021.

Klikk for å flytte til visma.net

Nå er det nesten en underdrivelse å si at det har skjedd enormt mye på veldig kort tid, men faktum er at det har skjedd mer på den digitale reisen det siste året enn de forrige 10 til sammen. Alle kan bruke Teams, Zoom eller Google på video, vi handler som gale på nettbutikker, og forventningene våre måles ikke mot konkurrenter, men mot den siste og beste kundeopplevelsen vi hadde.

Det betyr at skal du være konkurransedyktig må du være på tå hev og ha systemer som kan holde følge med deg på reisen, som utvikles i takt med resten av økosystemet rundt, ikke utdaterte Windows ERP-systemer hvor mesteparter av kosten går til drift og oppgradering og flikking på micro-funksjoner. 

Moderne plattformer som Visma.net ERP er grunnmuren i alt som du skal bygge fremover: Da slipper du å tenke på hvilken versjon du er på, og om du støtter alle krav fra myndigheter og fremtidige krav som kommer på løpende bånd.

Siden jeg på 46 år har gått ut på dato, så har kanskje ditt 10-20 år gamle Windows-system også passert datomerkingen sin?

New call-to-action

/Sindre

Kanskje du liker

disse historiene om Innsikt