Hopp til hovedinnhold
mennesker i sosial setting

Hva er HRM?

Et HRM-system (Human Resource Management System) er en integrert løsning designet for å håndtere en rekke aspekter av HR-arbeidet. Det kombinerer ulike systemer og prosesser for å sikre enkel forvaltning av en bedrifts ansatte og data. HRM-systemer er også kjent som Human Resource Information Systems (HRIS) eller Human Capital Management (HCM) og spiller en kritisk rolle i dagens bedriftslandskap.

Fakta om HRM-systemer

 • Integrering med andre systemer: HRM-systemer er ofte integrert med andre forretningsstyringssystemer som økonomi, lønn og tidsregistrering for å legge til rette for en strømlinjeformet forretningsprosess.
 • Automatisering av rutinemessige oppgaver: Ett av de primære målene med et HRM-system er å automatisere oppgaver som ansattes onboarding, tidsregistrering, og lønnsutbetalinger.
 • Dataanalyse: Moderne HRM-systemer tilbyr avanserte analytiske verktøy som hjelper med å spore ytelse og forutsi fremtidige trender i arbeidsstyrken.
 • Skybaserte løsninger: Mange HRM-systemer er nå skybaserte, noe som gir bedre tilgjengelighet, skalerbarhet og sikkerhet.

Fordeler med HRM-systemer

 • Økt effektivitet: Ved å automatisere daglige HR-oppgaver, kan HRM-systemer redusere tidsforbruket og øke effektiviteten i HR-avdelingen.
 • Forbedret beslutningstaking: Med tilgang til nøyaktige og oppdaterte data kan ledere ta bedre, informerte beslutninger.
 • Bedre oppbevaring av medarbeiderinformasjon: HRM-systemer gir en sikker og sentralisert database for all medarbeiderinformasjon, noe som gjør det enklere å oppbevare og administrere data.
 • Overholdelse av regelverk: HRM-systemer hjelper organisasjoner med å holde seg i tråd med gjeldende lover og forskrifter ved å automatisere rapportering og sikre at medarbeiderinformasjonen er oppdatert.
 • Ved å investere i et HRM-system kan en bedrift forbedre sin HR-funksjonalitet og samtidig gi en bedre arbeidsopplevelse for sine medarbeidere. Et robust HRM-system gir ikke bare kostnadsbesparelse, men er også en strategisk investering i bedriftens menneskelige kapital.

Effektiviser og digitaliser prosesser innenfor HR

Få økt effektivitet og spar verdifull tid ved å digitalisere virksomhetens HR-prosesser. Et godt HRM-system reduserer tiden som brukes på tidkrevende administrasjon og effektiviserer virksomheten. Samtidig blir det enklere å støtte medarbeidere og hjelpe dem med å vokse og utvikle seg i sin rolle. Er du nysgjerrig på å lese mer om et HRM-system som effektiviserer og digitaliserer prosesser mellom medarbeidere, ledere og HR? Les mer om det fleksible og modulbaserte HRM systemet Simployer.

Våre beste tips for deg som skal velge HRM-system:

 • Velg en HRM-løsning som samler virksomhetens data på en sikker og effektiv måte – i tråd med GDPR-forordningen
 • Velg en HRM-løsning som er tilpasset norsk regelverk og som er bygget på beste praksis
 • Velg et modulbasert HRM-verktøy som er tilpasset både små , mellomstore og store virksomheter

Med et godt HRM-system er det lett å være god på de administrative oppgavene som stjeler verdifull tid.