Sparte 219.000kr etter systemskifte fra Visma Global

Sindre Johansen
04.des.2020 09:52:52

"Det brukes for mye penger på IT og ERP i dag"

Dette er et kjent svar for ansatte som foreslår nye systemer til driften av selskapet de jobber i.

Vårt svar til det igjen er at det er på tide å stoppe at pengene renner ut til vedlikehold av 10 år gamle utdaterte teknologier. 

Hvem tjener på at du sitter på gamle IT-løsninger?
Hver dag møter jeg bedrifter som er låst til gamle systemer og dyre avtaler knyttet til IT-driftstjenester, og jeg ser at det er vanskelig for mange å forstå hva systemene faktisk gir dem av verdi.

Hva er faktisk forbundet med modernisering, og hvilke tjenester gir ikke noe verdi i det hele tatt?

Bedriftene trenger hjelp til å løfte blikket for å se på helheten av systemer og kostnader.  Når du ser på det totale bildet og forhører deg med noen IT-kyndige, kan det fort vise seg at midlene både kan reduseres og utnyttes bedre.

LES OGSÅ: Å bytte et forretningssystem er ikke et mål i seg selv

Når ble du sist kontaktet av IT-leverandøren din for å ta et møte om modernisering som følge av ny teknologi?

Selv om du hører mye snakk om digitalisering er du kanskje ikke blitt kontaktet? Det kan skyldes at leverandøren din er avhengig av de inntektene de får fra deg som følge av at du sitter på gamle IT-løsninger.

Klikk for å flytte til visma.net

200.000 i unødvendige faste kostnader.
Jeg var nylig hos en kunde for å se nærmere på hvilke ERP-avtaler de satt på i dag. Bedriften omsetter for ca. 35 mill og har 8 ansatte. Vi tok oss tid til å se på hva de betalte totalt for IT-relaterte systemer og tjenester, og plukket ut hva som var direkte relatert til ERP og servere.

Svaret var hårreisende, og så omtrent slik ut:

kostnader til server erp


IT-løsninger og drift kostet denne bedriften i overkant av 400 000 kroner!

Det gjør meg faktisk litt trist: De bruker altfor mye penger, og rykker bakover i køen som attraktive leverandører for kundene. 

Jeg la frem regnestykket med overgang til skybasert ERP, og implementering kom på ca. 180 000 kroner i  engangskost. Regnestykket på faste kostnader ser du nedenfor, og som kunden sa:

"Du trenger ikke fortelle meg ROI på denne, jeg driver et selskap, og er ikke dum." 

kostnader knyttet erp i skya

Klikk for å flytte til visma.net

Tør å sette tall på det
Jeg ser at mange kunder og leverandører fortsatt sitter på gjerdet; de tør ikke helt å starte samtalen for å se hvor de er, og slik kunne vurdere hvordan de jobber i dag, eller hvordan de kan jobbe i fremtiden.

Her handler det om å sette tall på det; å se på hva løsningene dere betaler for gir av verdi. Når dere ser på tallene og fordeler kostnadene, blir det fort tydelig hvem det er som tjener på tjenesten dere bruker i dag.  

Last ned eboka: ""Digital hverdag med skybasert ERP""

Jeg oppfordrer til å bruke IT-budsjettet til å løfte businessen og finne nye måter å generere inntekter på.

Se muligheter, kjøp programvare som tjeneste og sørg for at alt snakker sammen. På den måten kan du fokusere på nettopp det du er god til: din business, istedenfor å la servere og "gammel moro" stikke av med mulighetene som finnes i moderne tid.

- Sindre Chr. Johansen

New call-to-action

Kanskje du liker

disse historiene om Innsikt