Hva er "integrert factoring"?

26.jun.2018 09:51:46

Integrert factoring er en mulighet du kan benytte for å jobbe smartere. Det betyr at vi flytter banken inn i Visma.Net ERP og automatiser overføring og inndriving av fordringer. På den måten oppnår du store kostnadsbesparelser.


Hva er factoring?

Factoring betyr helt enkelt at noen andre administrerer fordringene dine. Dette gjøres normalt innen to former: administrativt eller finansielt (evnt en kombinasjon).

Ved administrativ factoring overfører du fordringene og ansvaret til banken som inndriver og betaler deg når de blir betalt. Finansiell factoring finansierer alle fordringene fortløpende. Når betalingene når deg reguleres i avtalen med factoringselskapet, essensen er at du slipper å tenke så mye på likviditet og du slipper å mase på dårlige betalere.

Dette er vel og bra, men det mangler automatikk! Fordringene må faktisk overføres, og hvem i sin rette sinnstilstand ønsker å sende fordringer manuelt - når du helt enkelt kan slippe. Bruker du 3 timer i uka på å laste opp eller sende mail med bilag sparer du kanskje ikke så mye på dette allikevel?

Slik fungerer det i praksis

Ved integrert factoring kobler vi regnskapssystemet og banken sammen. Visma.Net ERP er utstyrt med et rikt API som sørger for at fakturaen sendes til riktig kunde gjennom riktig kanal.  Det eneste du trenger å gjøre er å lage fakturaen. 

Integrasjonen overfører fakturaen videre til factoring, hvor den administreres eller finansieres etter avtale med banken. Fordringene lukkes automatisk og sørger for at du til en hver tid vet hvor mye du har utestående hos factoringselskapet. Det er en enkel løsning men det tilfører selskapet mye mer en "bare" en factoring avtale og er et godt eksempel på hvordan tiltak kombinert med enkle digitale løsninger gir en hel ny helhet for bedrifter og sluttbrukere.

Nysgjerrig på hvilke integrasjoner som finnes mot Visma.Net ERP? Ta  en kikk på våre nettsider www.cloudcentral.no.

Kanskje du liker

disse historiene om Innsikt