Kunsten å prise en vare rett i netthandel.

Sindre Johansen
03.apr.2019 11:21:53

Mange bedrifter benytter den berømte 2-3 gangen som priskalkyle når de beregner utsalgsprisen på en vare. Dette er en enkel formel hvor du ganger inntakskost med 2 eller 3 og legger på 25% mva. Kalkylen får gjerne marginene til å se svært tilfredsstillende ut, men tar ikke til følge for "skjulte" kostnader. Dette må du tenke på: 

Varierende inntakskost.
Kostpriser varierer mye som følge av størrelse på innkjøpspartiet, svingninger i valutakurser, varierende fraktkostnader fra leverandøren og ut til kunden. Viktig informasjon om innkjøpsbetingelser må bør hele tiden vurderes opp mot utsalgsprisen.

Les også: Ehandel blir ikke lønnsomt bare fordi det her ehandel

Moderne betalingsløsninger
Kunden forventer moderne betalingsløsninger som Klarna, Stripe, Vipps, PayPal o.l. når de handler på nett. Disse løsningene kommer med en kostnad. Det finnes mange forskjellige avtaler tilpasset ditt behov.

Tiden brukt på regnskapet i bakkant.
Tusenvis av ordre gir også tusenvis av transaksjoner. Betalingene kommer fra alle retninger og skal avstemmes med bank og regnskap. Beklageligvis stemmer nesten aldri disse tallene, og tiden brukt på bedriftens økonomi øker.

Les også: System for håndtering av logistikk.

Varebeholdning og innkjøp
Det er dyrt og ha for stor lagerbeholdning. På den andre siden er tomme varelagre lik tapte penger. Det gjelder og ha oversikt over hva som er minimum rett lagerbeholdning som gjør at kunder alltid kan kjøpe, samtidig som at lagerholdet er riktig.

Returer og kundeservice
Bedrifter som tidligere har solgt varer via forhandlere  glemmer fort ressursene du trenger for retur og kundeservice. Å skape fornøyde kunder har nå blitt ditt eget ansvar med alt fra håndtering av returer, kreditering, og kundedialog på chat, mail og telefon. Dette koster både tid og penger.

Gjør e-handel lønnsomt med god oversikt over alt som påvirker prisen. Du må ha kontroll på alle kostnader gjennom hele verdikjeden. I dag finnes det mange systemer som hjelper deg å holde oversikt. 

Dette koster et logistikksystem.

Klikk på bildet.

TILBUD_CC

Kanskje du liker

disse historiene om E-handel