Så mye kan du spare på å flytte fra Visma Business

Sindre Johansen
03.des.2020 12:12:33

Hver uke møter jeg kunder som har vært i møte med sin eksisterende IT-partner og spurt om veien videre fra Visma Business. 

“Nei, du er spesiell og har så mange spesielle behov at du ikke kan flytte til Visma.net ERP”, er svaret mange av dem har fått. 

Hvis jeg går to år tilbake ville de fleste kundene slått seg til ro med dette og tenkt at ja ja, jeg er vel så spesiell da, men ikke nå. 

Les også: Flyttet fra Visma Global, sparte over 200.000

Nei, nå går du ut og sjekker: hva i alle dager er det som gjør meg så spesiell at jeg ikke kan benytte meg av Visma sin storsatsing Visma.net? 

Dessverre er ofte svaret: ikke en dritt, du er ikke så spesiell, men at noen ønsker at du blir værende og ikke flytter over til ny løsning, det skjønner jeg. 

For dette handler ikke om deg som kunde og om du er spesiell eller ikke, det handler om at den du har som rådgiver ikke har et insentiv for å flytte deg over i skyen. De tjener godt på å ha deg værende, og det er ikke så rart; å levere i skyen krever en annen sammensetning av mennesker, og du som kunde krever også mer når du går i skyen. Dermed brukes “du er så spesiell” for at du ikke skal stille flere spørsmål og bli ved din lest. 

Klikk for å flytte til visma.net

 

Jeg har akkurat hatt en prosess med en kunde som hadde fått denne beskjeden, men som ville ha en second opinion.

Det var ganske utrolig å se reaksjonen hennes da hun fikk se mulighetene i løsningen, og ikke minst det økonomiske regnestykket.

businesspris

Det kuleste er kanskje denne uttalelsen fra kunder:

Her er regnestykket jeg har kommet frem til. Dette er nesten så for godt til å være sant at jeg tror det er feil. Og vi har jo ikke begynt å se på de indirekte besparelsene i bedriften engang!

erp_sky

Klikk for å flytte til visma.net

Løser vi absolutt alt for denne kunden?

Ja.

Får de en mye bedre flyt enn de har i dag?

Ja. 

Vil de kunne vokse uten å måtte ansette flere?

Ja. 

Får de koblet opp flere systemer til å snakke sammen?

Ja. 

Så forbanna spesiell var du ikke, og hvis du ikke søker vil du heller aldri finne de fremtidsrettede løsningene som kan vokse sammen med deg i tiden som kommer. 

Visma.net ERP er for dere som ja, er spesielle, men som ønsker å sette seg ned med oss og se på hvordan dere fremover kan disponere pengene på en slik måte at dere investerer i vekst, og ikke i vedlikehold av gamle løsninger og utdaterte forretningsmodeller. 

Klikk for å flytte til visma.net

klarforåflytte

Flytte til Visma.net?

Les mer om hvordan visma.net passer for deg som bruker Visma Business i dag.

Les mer