Vismas største transformasjon noensinne

Benedicte Imsland
25.aug.2020 08:00:00

- Vi tok et valg i 2012 da vi bestemte oss for å gå all in og utvikle ny teknologi, nemlig Visma.net ERP. Fra den dagen bestemte vi oss for at dette skiftet skal vi gjennom, og vi skal levere på topp , sier salgsdirektør i Visma, Lene Myklebust.

Visma har tilpasset seg at moderne ERP må være er del av et større økosystem. Derfor spiller de nå med et åpent grensesnitt (API) i systemet, som gjør ERP systemet blir hub-en i midten som kobler alle eksterne systemer sammen. 

- Vi ser at det stadig kommer nye, lettbente ERP-aktører på markedet, og selv om mange kan utvikle gode regnskaps- og finansløsninger, er det noe helt annet å tilby et system tilrettelagt for logistikk. Da er du avhengig av et godt API og gode integrasjonsmuligheter – og ikke minst stålkontroll på sikkerhet. Å bygge et slikt system er både kostbart og krevende, som skaper en begrensning for de minste ERP-aktørene, sier Myklebust.

Full skytransformasjon
Visma har bunnsolid kjennskap til det nordiske markedet, og har slik utviklet en sammensatt pakke av ferdige integrasjoner mot det aller meste av tredjepartssystemer. Dette gir Visma et stort konkurransefortrinn når de nå skal snu teknologiselskapet til å på sikt kun levere cloud. 

Les mer: Vi er eksperter på å flytte ERP systemer til Visma.

Frem mot 2023 skal 50% av selskapet være “pure cloud”. Det betyr at løsninger som er bygget på tradisjonelle Windows-plattformer ikke skal være ledende, men at skyløsningene som Visma.net ERP, Payroll, Project Management og rapportering skal står for minst 50%. 

Det digger vi i Cloud Connection, og det er denne transformasjonen vi har ventet på, og ikke minst rigget oss for i lang tid, slik at vi kan være den foretrukne partneren der ute!

Da Cloud Connection, en Visma Partner, i 2016 valgte å satse 100% på å levere Vismas skytjeneste, var det med en overbevisning om at Visma.net er et av få ERP-systemer som vil bestå det kommende tiåret. i dag er denne løsningen noe for alle med litt avanserte behov og det skal mye til for at du som bedrift ikke skal kunne bruke Visma.net ERP selv om du har både Visma Global eller Visma Business i dag. 

I podcasten nederst i artikkelen møtes Sindre Johansen i Cloud Connection og Myklebust for å snakke om det å gå all in i transformasjon; hva det betyr for Visma internt, for kundene deres og for Visma partnere lik Cloud Connection.

En total-transformasjon av partnermodellen
For de kanskje største endringene gjøres i Vismas partnermodell: Der partnerne tidligere har hatt "hovedkontrollen" under implementering og vedlikehold av selskapets ERP system, tar Visma nå en tydeligere posisjon i verdikjeden overfor kundene. 

Hør hvordan i dette lydklippet:

Nærheten Visma-partnerne har til kunden og deres behov strekker seg forbi det Visma evner å bistå med, men at tiden hvor partnerne er ute hos kunden en gang i året og gjør en fysisk oppgradering er forbi, skal vi tro Myklebust.

Les mer: Visma.net for idrettsforbund

- Nå forventer kundene en partner som ikke bare utfører det de ber om, men som også ser lenger, som er proaktive og forstår kundens forretningsbehov, for dermed å sy sammen riktig løsning, sier Myklebust.

Ny teknologi for et nytt tiår
På veien mot det langsiktige målet om å bli et fullblods cloud-selskap, forblir hovedfokus stadig på å utvikle god programvare og god funksjonalitet, for å forbli den foretrukne løsningen både for eksisterende og fremtidige kunder.

Mange bedrifter må nå gjøre en vurdering av egne forretningssystemer, og da skal Visma stå klare til å hjelpe kundene inn i et nytt tankesett, og over i ny teknologi.

Etter en tøff start på 2020 med stor grad av hjemmekontor og en annen måte å drive business på, er nå mange selskaper på utkikk etter å gjøre noe med både systemer og rutiner. Her har både Visma og Cloud Connection verktøyene til å hjelpe kundene de neste 5-10 årene, for det er nettopp en aktør som Visma som kreves for å kunne levere og overleve, slik at kundene får en stabil og langsiktig løsning. 

Endelig har det skutt fart når det gjelder å ta bort manuelle og utdaterte rutiner. Vi er ikke fan av Korona, men vi ser at situasjonen har skapt en endringslyst,  og et ønske om å flytte seg fra gamle til nye løsninger - og dét liker vi! 

Hør hele samtalen mellom Sindre og Lene i denne podcasten.

icon_migrering

Norges beste system
for logistikk og e-handel?

Bli kjent med Visma.net.

LES MER