Er ERP systemet over 10 år? Visma gir gass i skyen

Sindre Johansen
15.feb.2021 10:09:05

Stadig flere kunder har begynt å flytte fra de gamle Windows-systemene Visma Business og Visma Global til Visma. net ERP; Visma sin store skysatsing for mellomstore til store bedrifter. 

Les også: Vismas største transformasjon noensinne! 

I den anledning vil vi være i forkant og svare på spørsmålene vi tror du sitter med! 

Skal alle skifte NÅ? 
Nei, alle skal ikke over med en gang, men det handler om å starte prosessen og se på mulighetene. Det kan være integrasjoner eller andre ting rundt som ikke er klart enda, men dette endrer seg fort. 

Hvordan håndterer Cloud Connection dette skiftet? 
Med litt mer enn 115 leverte kunder på Visma.net ERP, innenfor nesten alle bransjer, gjør at vi forstår hva som skal til for å flytte dem til skyen. 

Vi flytter systemet for deg

Hva må vi tenke på? Hva er utfordringer vi møter? Hvordan lære dere opp i et helt nytt system? Hvordan knytte alt sammen slik at din nye løsning knuser den gamle? Dette er nok bare et lite utvalg av spørsmålene dere har, og vi er klare til å svare.

Vi har sammen med PCSS laget en migreringsfabrikk som henter ut dine data fra Visma Business og Visma Global og gjør det tilgjengelig i Excel. Derfra kan du rydde og fjerne ting som har gått ut på dato. Så blir vi enige om hvordan disse skal inn i ditt nye, skybaserte ERP-system. 

Det kan være at vi skal legge til ting for at du skal få en optimal start på Visma.net ERP, men i så fall medfører det uansett ikke noe ekstra kostnad. 

Passer Visma.net ERP for meg? 
Jeg vil si ja i nesten alle tilfeller, spesielt hvis du har litt avansert finans, og ikke minst for varehandel- og logistikkbedrifter. 

Ja, til og med de med ønske om avansert prosjektregnskap passer Visma.net ERP til. 

Les også: Passer Visma.net for deg? 

Er mitt selskap og mine behov så spesielle at jeg ikke kan gå i skyen? 
Selvsagt sier din partner det, og selvsagt er det ikke sant. Dessverre handler ikke dette om hva Visma.net ERP kan sammenliknet med Visma Business eller Visma Global; det handler om at din partner ikke er rigget for å hjelpe dere, eller at de ikke har levert nok Visma.net ERP til å kunne mene eller si noe om det. 

Les mer om hvor mye en Visma Business sparte på sitt systemskifte

Vi i Cloud Connection har ikke gjort annet de siste fire årene enn å levere Visma.net ERP om og om igjen, nettopp for å være her og kunne hjelpe kunder over til skyen når transformasjonen først kom. 

Lite visste vi at den plutselig skulle dukke opp høsten 2020, og at Visma.net ERP endelig fikk sin velfortjente plass når alle kunder starter reisen til skyen. 

Hvorfor overføres ikke alt fra mitt gamle system? 
Det er så enkelt som at hvis vi henter alle transaksjoner ned på detaljnivå, blir det sannsynligvis feil i ditt nye system. Vi henter alle faste registre på varer, kunder, leverandører, saldo på kontonivå, og vi kan migrere dimensjoner inn til kostnadsbærere. 

Vi flytter systemet for deg

Kan vi ta med mer? Ja, men vi anbefaler det absolutt ikke og det er ikke en del av den fastprisen som ligger i migreringen. 

Hva om jeg trenger info om et salg fra 3 år tilbake? 
Siden du går fra et Visma-system til et annet, beholder du oppslaget på ditt gamle system. Det betyr at hvis vi trenger å gjøre oppslag, har du fortsatt tilgang til Visma Business eller Visma Global. 

Dette har vært viktig for veldig mange av våre kunder under implementering av Visma.net ERP. Likevel spør vi alltid, seks måneder etter oppstart, hvor mange oppslag det har vært, og faktisk er det flere som ikke har gjort oppslag i det hele tatt. Men en god trygghet er det. 

Vi som brenner for Visma.net ERP, mener at nesten alle både kan og bør gå over, men du må selv ha motivasjonen for å gjøre det, den ligger på deg som bedrift og et ønske om å endre på mange av de gamle rutinene, og ikke minst skape en mer helhetlig sammensetning av for eksempel e-handel. 

Les også: Hvor endringsvillig er du? Ta dorulltesten!

For det er her nøkkelen til suksess ligger: Det handler ikke bare om å bytte ut, men å forbedre, og ikke minst koble sammen systemer som tidligere ikke har snakket sammen. 

Hva er den store forskjellen på min gamle Visma Business og Visma Global  sammenliknet med Visma.net ERP?
Visma.net ERP er en 100% skybasert løsning som Visma utvikler, vedlikeholder og oppgraderer. Du får en ny versjon nesten hver uke, og har ikke noe forhold til hvilken versjon du er på da de kommer fortløpende. 

Med andre ord: slutt på dyre konsulenter som skal fortelle deg at du må oppgradere for å ha støtte for GDPR eller SAF-T. Dette er nå Visma sitt ansvar, og du får et abonnement med alt inkludert og en fast månedspris. Hvor kult er ikke det?

Vi flytter systemet for degFor det er jo slik at du ofte vil få du en regning fra din Visma-partner på oppgradering fra versjon 13 til 14, og samtidig får du en annen regning fra driftspartneren for bistand til oppgradering. Dette er en helt unødvendig kostnad i 2021; og en kostnad som ikke gir deg noen som helst verdi.

Så her kommer toppen av kransekaka: Siden Visma drifter alt blir den der store regningen du får hver måned fra driftspartneren din på Citrix, Windows server, SQL lisenser osv., osv., borte – ja, helt borte. 

Les mer om regnestykket over hvor mye en Visma Global-kunde sparte på sitt systemskifte

Ikke sitt fast i gamle systemer - se mot skya
Med Visma.net ERP er du med på et system som kommer til å være ledende de neste fem årene, ikke et som var ledende i 2005. 

Verden har gått videre og det bør du også hvis du skal klare å henge med på utviklingen innen alt av handel fremover. 

Denne reisen skal vi være med å legge til rette for, sammen med PCSS og ikke minst Cloud Central sine integrasjoner: For hvis du får systemene dine til å snakke sammen kan du skape nye, kule kundeopplevelser med Visma.net ERP i tiden fremover.

På tide å flytte? Klikk for å se hvordan vi hjelper deg.