migrering

Bytte system?

Med nytt kjernesystem blir det digitale flyttelasset en naturlig del av prosessen.

Vi flytter viktig informasjon fra gamle systemer over til nye, og plasserer det akkurat der det skal være.

De fleste som driver en bedrift i dag har allerede et økonomi-, eller lagersystem, og tanken på å bytte dette kan være overveldende. Men med over 100 leverte Visma.net ERP-kunder, har vi solid erfaring med å migrere fra de aller fleste systemer, og å sørge for at prosessen blir så smooth som mulig. 

migrering_nyttsystem

FAQ

Hva får du med av data fra ditt gamle system?

Vi tar med alle faste registre som; kunder, leverandører, varer, inngående saldoer, åpne poster og saldo på kontonivå. 

Hvorfor er det ikke mulig å få med all historikk på transaksjonsnivå?

De fleste systemer i dag håndterer transaksjoner veldig forskjellig: Selv om alt havner i en hovedbok, kan det være mange veier dit. Å skulle prøve å ta med seg alt ned til minste nivå, skaper som regel masse ekstra jobb både for dere og for oss når vi skal få din nye løsning til å starte avstemt og riktig. Ofte opplever dere ikke at dette tilfører noe verdi, og derfor anbefaler vi kun å ta med faste registre. 

Å migrere til Visma.net ERP handler ikke om å speile opplevelsen av hvordan dere jobber i dag, men å la dere starte med deres egne data i et nytt system som vil gi helt andre muligheter for automatisering, modernisering og vekst.

Hvordan flytte  fra Visma Global eller Visma Business til Visma.net?

Vi har laget en migreringsfabrikk for å gjøre det lettere for deg som er eksisterende Visma-kunde å flytte til Visma.net ERP. Vi henter ut alle nødvendige data fra Global eller Business og putter det inn i våre maler. Din oppgave blir å plukke vekk informasjon som ikke lenger vil være nødvendig i et nytt system. Vi blir enige om nye rammer i det nye systemet, mapper det opp og importerer over. Det betyr masse tid spart både for deg og for oss. 

mamut

Mamut - mange av våre kunder på logistikk kommer herfra. Vi har script vi kjører for å hente ut data og vi kjenner Mamut som løsning veldig godt.

nav

Microsoft NAV - Her har vi en stor del av kundegruppen. Bedrifter som tidligere benyttet NAV trenger logistikk eller mer avansert finans som Visma.net ERP kan tilby. 

ax

Microsoft AX - Mange logistikk bedrifter bytter ut AX som følge av behov for mer avansert finans og logistikk. Står AX 2009 eller 2012 på systemet ditt, er det på tide å bytte.

visma

Visma Global - Flere kunder kommer fra denne Visma løsningen. Har du logistikk i dag vil Visma.net ERP være den mest naturlige erstatteren. Her bruker vi vår migreringsfabrikk på å flytte dere. 

visma

Visma Business - Det gamle flaggskipet til Visma flyttes sakte, men sikkert over til Visma.net ERP skyen.Her bruker vi vår migreringsfabrikk på å flytte dere. 

unimicro

Uni Micro - Der hvor Uni Economy ikke passer inn opplever vi at Visma.net ERP støtter oppunder de funksjonene som savnes og dekker nye behov svært godt.

Våre kunder har flyttet fra alle mulige rare systemer.

Uansett hva du benytter i dag handler migrering om å hente ut data, putte det i Excel og rydde før vi flytter det videre. Det er ingen praktisk sperre på hvilket system du kommer fra så lenge vi kan hente ut data.

Når dere skal bytte system er dette en perfekt sjanse til å rydde i gamle data slik at du starter opp i nytt system med relevant og riktig informasjon.

Vi hjelper dere med å tenke ut hvordan bedriften vil jobbe i nytt system fremover og forbereder dere på forskjellene fra det gamle.  Dette betyr at vareoppsett og egenskaper vil se annerledes ut enn tidligere, men det vil også åpne for nye muligheter som dere tidligere ikke har hatt. 

Kom i gang!