Spar kostnader og arbeidskraft: Slik lykkes du med e-handel

Sindre Johansen
16.apr.2020 15:58:52

Det å lykkes med nettbutikk og e-handel, om det er mot bedrift eller konsumermarkedet, er ingen spøk. Kundene har høyere krav til service, pris, lagerstatus og levering enn noen gang tidligere. Det betyr at hver eneste del som kan ha en innvirking på kundeopplevelsen må være satt i system slik at minst mulige feil oppstår, hvis ikke risikerer du å aldri se kundene igjen.

Mange aktører startet med e-handel enten fordi kunder krevde det eller det ble et krav for å vinne salg. Andre aktører har tenkt at det kan være en billig måte å skape selvhjelp for kunder. E-handel er mer krevende enn man kanskje tror. Ved å velge gode systemer som støtter økonomisystemer, tredjepartslager og nettbutikkløsningen blir jobben litt enklere.

Skap en sømløs vareflyt

For å lykkes med e-handel er det som alt annet, systemene må ha støtte for å jobbe sammen og sørge for at flyten fra e-handel til økonomi og logistikk systemet jobber sammen uten innblanding av mennesker. Her har du noen gode råd:

  1. Velg et ERP-system med åpent grensesnitt (API) som tillater deg å sammenkoble informasjon fra tredjepartlager, bank, WooCommerce /Shopify ect og leverandører med EDI

  2. Ta i bruk en returløsning slik at kundene selv kan velge ny vare ved retur

  3. Opprett ordreflyt for retur rett fra kunde og direkte til lager, så sparer du masse tid og kost.

  4. Sett opp automatisk avstemming av små og store transaksjoner i banken.

  5. Finn en partner eller leverandør som kan rådgi deg i valg av systemer. Kanskje dere er på helt feil sti og betaler mye penger for lite funksjonalitet? Det kan også være at du valgt et økonomisystem som ikke har støtte for de prosessene som kreves for å lykkes med e-handel.

Kort oppsummert: Du må ha gode systemer som lar deg jobbe fra hvor som helst, når som helst og som automatiserer vareflyten fra kunden bestiller, kanskje returnerer, og tilslutt sitter med varen i hånden. Denne prosessen kan faktisk gjøres helt uten mennesker!

Lykke til.

Tufte benytter Visma Net fra Cloud Connection til e-handel

Kanskje du liker

disse historiene om Innsikt