Enkle moderniseringsgrep i varehandelen

Sindre Johansen
13.feb.2020 09:07:38

Nylig ble Oslo Design Fair arrangert i Lillestrøm. 200 utstillere strømmet til med produkter og tjenester for interiørdesign og dekor. Under messen ble det tydelig for meg hvordan enkle grep kan gi store vinninger for handelsbransjen. 

Vekk med ordreblokken, frem med iPaden. 
Pakk vekk ordreblokk og kulepenn - ipaden er her! For bedrifter som er avhengig av å registrere ordre på messer eller reise er "Padden" deres nye bestevenn. Den kan enkelt ta i mot ordre, sjekke varebeholdning og sette hele forsendelsesprosessen i gang med et enkelt tastetrykk.

Les også: Northug og Tufte blant de beste i ehandel

På messen i Lillestrøm var de nesten vakkert å observere utstillerne som stilte med håndscannere eller nettbrett. Ikke bare hadde de størst trafikk på standen, men de var også mest effektive. Raskt plottet de inn ordre fra kjøpeklare kunder, og umiddelbart ble ordren sendt til lageret for plukk og utsendelse. 

Så enkelt, men -gud- så revolusjonerende 
En utstiller jeg snakket med fortalte at de hadde vært «langt nede» en periode, og sett seg nødt til å ta et valg. Skal vi kutte x antall årsverk eller skal vi gå all inn for siste gang, investere penger i nye systemer, nytt vareutvalg og håpe på bedring?

Valget falt på sistnevnte alternativ. De satset, krysset fingrene og investerte i moderne, digitale og automatiserte systemer som håndterte ordre på nett like godt som i butikk. Vareutvalget fikk en opprustning, og resten er historie. Han oppsummerte omveltningen som følger: 

«For oss var det et være eller ikke være. Det var livsverket vårt det sto om, og vi ønsket å gjøre alt for å overleve. Det har vi gjort, og nå lever vi ganske godt egentlig!»

Start med å pakke vekk ordreblokken til fordel for et nettbasert system. Da vet du at varene er på lager, du gjør det enkelt for kunden å bestille og du gjør det enkelt for deg selv å levere.

Lykke til!
Jan-Elling i Cloud Connection

Kanskje du liker

disse historiene om Innsikt